fbpx

Wat staat er op het menu? Cultuur!

0

Burgemeester Marga Vermue opende op donderdag 13 juni de expositie Cultuurmenu’s. Het resultaat van ruim een jaar buitenschoolse cultuurmenuprojecten hangt te pronken in de Sint-Baafskerk van Aardenburg. Ik ging vandaag een kijkje nemen bij de expositie. Wauw, wat een mooie resultaten!

- campagne -

Eerder dit jaar sprak ik Tijl Clement over het project Cultuurmenu’s. Een mooi initiatief waar Zeeuws-Vlaamse jeugd alle ruimte krijgt om te ontdekken wat kunst en cultuur te bieden heeft . De expositie geeft een beeld van de projecten die afgelopen jaar samen met lokale culturele ondernemers en kunstenaars zijn opgezet.

Wil je zelf ook de projecten bewonderen? De Sint-Baafskerk is dinsdag tot en met zondag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Dat kan nog tot einde van de maand!

Cultuurmenu Zeeuws-Vlaanderen
Cultuurmenu Zeeuws-Vlaanderen
Cultuurmenu Zeeuws-Vlaanderen
Cultuurmenu Sluis

Over de cultuurmenu’s

Met de Cultuurmenu’s biedt Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen in opdracht van de Zeeuws-Vlaamse scholen en de drie gemeenten een divers programma dat gericht is op kennismaking met kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Er is een binnen- en buitenschools cultuurmenu.

Sinds begin 2018 deden, naast de ruim 6500 kinderen op de scholen, meer dan 500 kinderen mee met één of meer van de buitenschoolse cultuuractiviteiten. Daarbij maakten zij ervaringsgericht kennis met diverse aspecten van kunst en cultuur.

Kunst maken in het atelier van een kunstenaar en het werk presenteren op een vernissage. Samen zingen met een zangeres en muziek opnemen in de studio. Of een echte krant maken samen met een journalist. Stuk voor stuk projecten die inzetten op het bieden van een unieke ervaring waarbij kinderen de kans krijgen op zoek te gaan naar hun talenten.

Uniek aan de Zeeuws-Vlaamse structuur voor cultuureducatie is dat alle kinderen op de basisschool hetzelfde aanbod, en daarmee dezelfde kansen, krijgen. De buitenschoolse projecten in de gemeente Sluis zijn laagdrempelig en ook in kleine kernen bereikbaar zodat ook hier alle kinderen kunnen deelnemen.

- campagne -

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info