fbpx

Plus Buysse in IJzendijke

0

Een lokaal betrokken familiebedrijf

-advertentie-

“Onze branche is altijd in beweging. Het is hectisch en heel divers. Maar het mooiste is toch wel dat we met onze winkel tussen de mensen staan. We hebben een sociale functie. Dorpsgenoten die een praatje maken met elkaar in de winkel. Acties zoals de sponsoractie waar enthousiast op gereageerd werd. Lokaal betrokken zijn, dat vinden we belangrijk.” Aan het woord zijn Tiny en Jan Poissonnier van Supermarkt PLUS Buysse.

Van kruidenierswinkel naar supermarkt

Supermarkt PLUS Buysse is een familiebedrijf dat in 1963 door Annie Buysse in de Nassaustraat als kleine kruidenierswinkel is gestart. Een paar jaar later verscheen haar man Silvain meer in de winkel en op jonge leeftijd werkten de kinderen al mee in het bedrijf. De winkel werd verschillende keren verbouwd en de formule veranderde van IFA, Centra, MikroMarkt naar Kopak. Toen de winkel te klein werd, volgde een verhuizing naar de Oranjestraat. Enkele jaren later werd nog eens uitgebreid en de formule verwisselde van Kopak naar C1000. In 2004 gaven Annie en Silvain het stokje door aan hun dochter Tiny en schoonzoon Jan. 

Van C1000 naar PLUS

Onder leiding van Tiny en Jan Poissonnier ging de supermarkt verder mee met de tijd. “Toen in 2012 bekend werd dat de supermarktformule C1000 zou verdwijnen, gingen we op zoek naar een nieuwe formule”, vertellen ze. “Daar zijn we toch wel twee jaar mee bezig geweest. We willen een supermarkt zijn die voor ieder budget wat te bieden heeft. Daarnaast is lokaal ondernemerschap voor ons heel belangrijk. Neem bijvoorbeeld de streekproducten die je in ons assortiment vindt. Niet iedere formule staat daarvoor open, maar in de PLUS-formule vonden we dat allemaal terug. Het is een coöperatieve organisatie waar ruimte is voor het zelfstandig ondernemerschap. De kernwaarden aandacht, kwaliteit, lokaal en verantwoord passen heel goed bij ons en bij IJzendijke en de omgeving.”

Online en bezorgen

De winkel is een echt familiebedrijf. De kinderen van Tiny en Jan zijn ook bekende gezichten in de winkel. Hun zoon Mitchell zit nog op school en bereidt zich voor om later de winkel over te nemen. Het is nu ook mogelijk om online boodschappen te bestellen, af te halen in de winkel of zelfs thuis of op de zaak te laten bezorgen. Eén van de projecten die Mitchell zelf heeft uitgewerkt, vertellen zijn ouders trots. “Particulieren en bedrijven kiezen steeds meer voor gemak door boodschappen te laten bezorgen. Wij spelen daar ook op in met onze bestel- en bezorgservice. Inmiddels is het zo gegroeid, dat iedere dag medewerkers bezig zijn met het klaarmaken van bestellingen en de bezorging ervan.” Niet alleen de boodschappen worden bezorgd, maar de supermarkt doet ook dienst als er iemand ziek is of een bloemetje verdient. “Voor fruitmanden en boeketten kunnen mensen ook bij ons terecht. En die bezorgen we natuurlijk ook.”

Plezier in je werk

De supermarkt is een echte ontmoetingsplaats en ook de medewerkers maken daar onderdeel van uit. “We zijn een plek waar wij als team er alles aan doen om ervoor te zorgen mensen zich thuis voelen. Een praatje of even helpen bij het doen van de dagelijkse boodschappen. We zijn een allround team waar bijna iedereen alles kan. Dat vinden we ook belangrijk, want dan blijft het werk ook leuk als je afwisseling hebt. Plezier in je werk hebben staat voor ons bovenaan. Iedereen is uniek en even belangrijk. Wij zijn wel eigenaar, maar we doen het samen. Er wordt hard gewerkt, veel gelachen en het voelt net als een groot gezin.” Ter uitbreiding van het team zijn Tiny en Jan nog op zoek naar weekendkrachten.

Lokaal betrokken

In al die jaren zijn er veel acties voor het dorp en de omgeving georganiseerd. Tiny laat de fotoboeken zien die haar moeder trouw heeft bijgehouden. Foto’s van een groep kinderen die cupcakes maken in de winkel, prijzen die uitgereikt worden aan klanten, Sinterklaas en de Kerstman die de winkel bezoeken. De Sponsoractie van afgelopen jaar was een groot succes. Een idee van het echtpaar zelf, waarbij een bedrag van € 10.000,- verdeeld mocht worden door de klanten. “Ze kregen bij hun boodschappen muntjes die ze aan verenigingen mochten geven, in lange kunststof kokers. Iedere week werd de opbrengst genoteerd en tijdens een feest in De Mauritshof werd de uitslag bekendgemaakt. Maar liefst 34 verenigingen uit IJzendijke en 3 erbuiten hadden zich aangemeld voor de actie. Het was mooi om te zien hoe onze klanten actief spaarden voor hun verenigingen. Een bedrag van € 9.000,- ging naar het dorp, de rest naar verenigingen in Biervliet en Watervliet. De actie kreeg zo’n bekendheid dat collega’s uit Noord-Brabant de actie ook gaan organiseren”, vertellen Tiny en Jan lachend. 

Tiny en Jan kijken met veel plezier terug op alle ontwikkelingen. En ze hebben zeker nog plannen voor de toekomst! “We hebben zoveel in petto. We hebben nog altijd gebrek aan extra magazijnruimte, dus een uitbreiding zou heel wenselijk zijn!” besluit het echtpaar. 

PLUS Buysse

Oranjestraat 19 
4515 CA IJzendijke
Tel: 0117-302201

Website

Facebook

-advertentie-

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info