fbpx

Tabakspeciaalzaak Petra en Nellie

0

Altijd persoonlijk, gezellig en goed geholpen! Zo zou je Tabakspeciaalzaak Petra en Nellie zeker kunnen omschrijven. Al meer dan 20 jaar zijn ze gevestigd in hun winkel aan het Eenhoornplantsoen in Oostburg. Een vertrouwd adres met een unieke combinatie van producten en diensten! Helaas sluiten Petra en Nellie de winkel op 1 januari 2020. Dat betekent dat je er nog even terecht kunt! Leuk om voor de feestdagen nog een mooi cadeau in huis te halen.

-advertentie-

Tabak en meer

Petra en Nellie vertellen over alle ontwikkelingen die ze hebben meegemaakt. “We zitten sinds januari 1999 in de winkel, al meer dan 20 jaar. Waar we vroeger meer tabak en rookartikelen verkochten, zijn we ons de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op nieuwe producten. Vroeger was het roken natuurlijk veel meer aanvaard en ook de veranderingen die de overheid heeft doorgevoerd, hebben gevolgen gehad voor onze verkoop. De komst van internet speelt zeker ook mee.”

Uitgebreid aanbod

Naast de tabaks- en rookartikelen vind je bij Petra en Nellie een uitgebreid aanbod aan wenskaarten en postzegels, boeken, tijdschriften en dagbladen. “Ook voor de Staatsloterij, lotto, toto en krasloten komen klanten regelmatig naar de winkel. Bij ons zijn al vele grote prijzen gewonnen!” vertellen de dames trots. Geen geluk met de loterij? Dan hebben ze genoeg in de winkel waar je ook blij van wordt. “De Zeeuwse producten die we verkopen, worden vaak als cadeautje weggeven. We hebben ook mooie gevulde cadeau- en biermandjes. Leuk voor jezelf, om weg te geven of als relatiegeschenk.” 

Gezellig

Er is altijd tijd voor een praatje met de klanten en Petra en Nellie horen positieve geluiden van de toeristen. “Die hebben ook de veranderingen in het centrum gezien. Ze vinden het gezellig hier. Wij zijn er ook heel blij mee! De bloembakken zijn prachtig en zo fijn dat je gratis kunt parkeren, bijna tot voor de deur!”

Sluiting

Helaas gaat de winkel dicht, eind van het jaar. Ze hebben er lang over nagedacht, maar het voelt uiteindelijk als de beste beslissing. “Door nieuwe wetgeving zouden we volgend jaar aanpassingen moeten doen aan de winkel voor de tabaksverkoop,” vertelt Nellie. “En de jeugd leest bijna geen krant of tijdschrift meer. Dat merken we goed in de omzet van de winkel. Daarom hebben we ervoor gekozen om de winkel te sluiten.” Wat ze hierna gaan doen? Daar denken ze nog goed over na, daar horen we later vast meer over!

Fotografie: Joyce Caboor

-advertentie-

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info